Proefles Dans, dans² succes!

Vandaag was de proefles van ons project Dans, dans², waarbij we ouderen uit Haarlem uitnodigen om samen met een choreograaf en twee professionele dansers in 7 repetities toe te werken naar een (moderne) danspresentatie waarbij alles beweegt.

Het project is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Danstheater VOS, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Hart. Je bent nooit te oud bent om te dansen. Ook als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt: in ieder mens schuilt een danser.

De combinatie van ouderen met professionele dansers in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project worden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet; ze komen in contact met andere ouderen en (jonge) dansers, waarbij het specifiek gaat om het samen zijn, (fysiek) contact maken en ontmoetingen door middel van moderne dans; samen ontspannen en plezier hebben.

De proefles was een groot succes, we zijn heel erg blij dat we zoveel ouderen uit heel Haarlem mogen verwelkomen. Voor sommige mensen was het wel even wennen, moderne dans. Ze dachten dat we gingen stijldansen, aangezien er ook een dansschool Vos bestaat in Haarlem was er wat verwarring. Maar de meeste mensen zijn gebleven en hebben aangegeven de volle 7 keer mee te gaan doen.

We kunnen niet wachten !!