V(i)erlangen

‘Ik zit mij voor het vensterglas

onnoemelijk te vervelen.

Ik wou dat ik [vier] hondjes was,

dan kon ik samen spelen.’

Spleen, Godfried Boomans.

Danstheater VOS heeft een corona-proof dansaanbod: de dansvoorstelling V(i)erlangen. Een voorstelling over dansen tijdens de lockdown, verlangend naar anderen, naar aanraking en contact. Het laat de gekte van het binnen zitten zien; het continu opruimen en spullen verplaatsen in je eigen huis. Het uitbreken naar de vrijheid, de hernieuwde ruimte om je heen onderzoeken en (her)ontdekken.

Een zeer dynamische energieke voorstelling met een vrolijke noot.

Onze dansvoorstelling kan buiten (ook met slecht weer) gedanst worden terwijl de bewoners binnen, vanuit de veiligheid van hun eigen huis, achter het raam kunnen kijken. Het mooiste zicht is van bovenaf, maar het is ook mogelijk om ‘gelijkvloers’ met de dansers naar de voorstelling te kijken.

“Super voorstelling, de bewoners hebben ervan genoten en zullen zeker heel anders naar het dansen gaan kijken dan dat ze hiervoor hebben gedaan. Het was een unieke ervaring!”

Activiteitenbegeleider Cordaan

“Wat een professioneel geheel. Iedereen genoot zichtbaar. Zelfs tot tranen geroerd. Zo mooi om te zien hoe jullie echt contact maken met de bewoners en daar ook de tijd voor nemen, zelfs na de voorstelling. “

Activiteiten begeleider Cordaan

“Wat fijn dat jullie dit doen. In deze tijd is het zo fijn voor de bewoners als er activiteiten zijn. De momenten in de voorstelling waar jullie contact maken met de senioren zijn geweldig, je ziet ze echt opleven. Sommigen gaan er echt helemaal voor, die moet je weer bijna afremmen omdat echt fysiek contact maken in deze tijd jammergenoeg weer niet mogelijk is”.

Activiteiten begeleider Cordaan

Choreografie: Yuri Bongers i.s.m de dansers

Geschikt voor: senioren

Met muziek van: Madonna, Daso, Stromae e.a.

Duur: 30 minuten excl. pauze, w-up met de bewoners en workshop