Stroop met gort

Ik woonde toen ik klein was op de Prinsengracht in Amsterdam. Af en toe kwam daar een draaiorgel langs en daar genoot ik enorm van. Wij gingen dan altijd stiekem op straat dansen, met iemand op de uitkijk om er zeker van te zijn dat onze ouders er niet aankwamen. Want op straat dansen mocht niet!

De voorstelling ‘Stroop met gort’ is een dans-drieluik gebaseerd op verhalen en levenservaringen van senioren. Het eerste stuk haalt herinneringen op uit hun kindertijd; diverse oude spelletjes en liedjes passeren de revue. In het tweede stuk komt het wastafereel zonder machine opnieuw tot leven; De lakens, het schrobben, de waslijnen en een dotje blauw zijn de ingrediënten voor een dynamisch dansstuk. In het laatste deel van dit drieluik nemen we u mee naar een dansavond uit vroeger jaren. Danst u mee?

“Super voorstelling, de bewoners hebben ervan genoten en zullen zeker heel anders naar het dansen gaan kijken dan dat ze hiervoor hebben gedaan. Het was een unieke ervaring!”

Activiteitenbegeleider WZC Steijndeld

“Het was geweldig, en zeker voor herhaling vatbaar. Het deed me weer helemaal terugdenken aan mijn jeugd, vooral de mooie herinneringen zijn weer helemaal naar boven gekomen.”

Bewoner WZC Nieuw Vredenburg

“Het vroegere wassen op maandag in de tobbe, op een geweldige danswijze werd aangegeven wat een zware klus dat voor onze bewoners geweest moet zijn. Grote lakens wassen en wringen op de hand. De bewoners moesten helpen schrobben op het wasbord en met het opvouwen van de grootste wasstukken en voor velen kwamen de herinneringen weer naar boven. Heel leuk was het dansgedeelte van het schoonzwemmen achter de waslijn. Wat een professioneel geheel. Iedereen genoot zichtbaar.”

Yvonne Staubach, Verzorgingshuis Oversingel

Choreografie: Sanne Fokkens Judith Burm en Daniëlle Noordermeer

Geschikt voor: middenbouw, bovenbouw en senioren

Met muziek van: Aphex Twin, Penguin café orchestra, Strauss

Duur: 75 minuten excl. pauze