Maakt sinds april 2014 deel uit van Danstheater VOS als danseres en docent.

Sophie begon met dansen op vier jarige leeftijd. Na het zien van een film had zij maar één doel voor ogen: zij wilde het theater in. Haar vooropleiding heeft ze gehad aan de HAVO muziek en dans in Eindhoven en bij Lucia Marthas in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan CIOS Haarlem (modern/klassiek ballet) en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (AHK, Docent Dans).

Sophie heeft in meerdere producties gedanst en gespeeld o.a. Saterday Night Fever (Musical o.l.v. Joop van den Ende), Het leven is Rose (Theater o.l.v. Nina Lahocsinszky), ‘Wasje’ (danstheater o.l.v. Josephine van Rheenen).
En zij geeft op vele locaties en uiteenlopende organisaties lessen, workshops en maakt voorstellingen o.a.: Jeugdtheaterschool Hofplein Rotterdam, Mamagaai te Haarlem, Stichting Educatieve Projecten (SEP), Stars2Go, XL dance, Sencedance, Parnassos te Utrecht, Centrum voor de Kunsten Eindhoven etc. etc.

Dans is voor Sophie taal zonder verdere uitleg. Sophie danst het liefst met andere mensen, ze houd van delen van de gemeenschappelijk deler; het gevoel van energie en het begrijpen van elkaar zonder woorden. Taal is overbodig als je samen danst.

Danstheater VOS