Rimpelingen

 

 

….Alles beweegt. Van binnen en van buiten. Samen. In de ruimte….

‘Rimpelingen’ is een presentatie van een bijzondere serie fysieke ontmoetingen. Al dansend onderzochten we de mogelijkheden in onszelf, in ons contact met de ander en in het landschap van dansers om ons heen. Elke week weer bracht dit vreugde, levensenergie, verrassing en verbinding.  Met trots delen we onze reis met u!

Rimpelingen is de afsluitende presentatie van het project Dans, dans². Het project is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Danstheater VOS, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Hart. Uit dit project is gebleken dat je nooit te oud bent om te dansen. Ook als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt: in ieder mens schuilt een danser.

De combinatie van ouderen met professionele dansers in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project werden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet; ze komen in contact met andere ouderen en (jonge) dansers, waarbij het specifiek gaat om het samen zijn, (fysiek) contact maken en ontmoetingen door middel van moderne dans; samen ontspannen en plezier hebben.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het VSBfonds, het Lang Leve Kunst Fonds, de gemeente Haarlem, de Bavo stichting en Stichting Univé Noord Holland Ledenfonds.

Gedanst op dinsdag 15 november 2022 in woonzorgcentrum Sint Jacob Nieuw Delftweide in Haarlem.
Choreografie: Lenna Schouten
Dansers VOS: Saskia de Vries en Maaike van de Westeringh
muziek: Guajaca, Chancha Via Circuito
film en montage: Peter Franken, Weitblickfilms.
Begeleiding Kennemerhart: Christien Kessens.
Begeleiding Sint Jacob: Mariëlle Peerenboom
Deelnemers: Mevr.Thea Bosgra, Leny Bosma, Marian Booij, Saskia Bredeveld, Nico Groeneveld, Jeanette Meijer, Mevr. Elisabeth Kamer, Sandra Siregar, Gerda Osenga, Mevr. Tinnie Steenkist , Janny Valster, Hans de Vogel, Mevr Loek van de Voort, Leon Werry

 

  • Wat vind ik dit dansen ontzettend leuk en super fijn te leren kennen. Iedereen doet gezellig mee. Geen enkele gène. Bedankt voor alle support, begeleiding en enthousiasme. Ga zo door. ben trots op jullie. Sandra Siregra ( deelneemster)
  • Alles beweegt vandaag van binnen en van buiten. Heb in iedereens ogen verhalen gelezen, in het hele lichaam eigenlijk. Lenna Schouten (choreografe)
  • elke week diep ontroerd, wat ene spel, vreugde en levensenergie wat dit dansen teweeg brengt. Het gaat vanzelf, iedereen draagt elkaar ( Saskia de Vries, Danser VOS)

Choreografie: Lenna Schouten Dansers: Susan Hoogbergen en Maaike van de Westeringh

Geschikt voor: jong en oud

locatie: Nieuw Delftweide, Gorterstraat 1, Haarlem