De dingen die voorbij gaan

Samen en alleen
Hand in hand
Jij en ik
Spelen, dansen, zien
We gaan voordat het te laat is
Maar blijven toch staan
Lach me ondersteboven en ik blijf

‘De dingen die voorbij’ gaan is een drieluik over ontmoetingen, vriendschap, afscheid nemen, jong zijn, ouder worden, geheimen, dromen, en bovenal de liefde. Deel 1 gaat over het ontmoeten en begroeten van elkaar. Hoe werk je samen of sluit je toch iemand buiten. Het tweede deel gaat over drie mensen en hun leven. Ze worden verliefd, hebben dromen en geheimen, ook voor elkaar. Soms overheerst bij hen de angst maar meestal de liefde. Het laatste deel is geïnspireerd door de door zwart-wit films van onder andere Fellini. Een terugblik aan fijne, romantische, hoopvolle en zonnige herinneringen met een absurd tintje. Het stuk combineert moderne dans met fysiek theater.

“Juist voor deze specifieke groep mensen, het publiek waar stichting VOS haar voorstellingen voor maakt, werken deze dansen als een waar elixer, ik zie de toeschouwers genieten in het nu. Werkelijk even bevrijd uit dagelijkse sleur, zorg en andere ongemakken. “Dans” blijkt heel geschikt om verlichting, verstrooiing en zelfs introspectie te bieden. Het is een milde universele taal.”

Bezoeker WZC Akersloot

“Dit was één van die avonden die je niet gauw meer vergeet, het was geweldig!”

Bewoonster WZC De Bannehof

“Ik heb de voorstelling nu al een paar keer gezien maar ik blijf ervan genieten. Mooie choreografieën waarbij ook prachtige interactiemomenten zijn met het publiek. De tijd vliegt om, het gehele publiek jong en oud, wordt meegenomen door de expressieve professionele dansers.”

Mevrouw Koopmanschap

Choreografie: Sanne Fokkens en Daniëlle Noordermeer

Geschikt voor: middenbouw, bovenbouw, brugklas en senioren

Met muziek van: Johan Sebastian Bach The Ramblers, Malando, Benny Moré en Toon Hermans

Duur: 45 minuten excl. pauze