DatWasDat

Het wastafereel zonder machine komt opnieuw tot leven: de frisse witte lakens, het boenen wringen en schrobben in de wastobbe, de waslijnen, het wasbord en een dotje blauw zijn de ingrediënten voor een dynamisch dansstuk met humor tussen de was.

“De eenheid van het verhaal en de vormgeving waren een goed geheel. Er was te zien dat jullie, als dansers, er veel plezier in hadden dit stuk te dansen. Een voorstelling vol herkenning, zoals het dansende zakje blauw dat plotseling uit de was tevoorschijn kwam.”

Bezoeker WZC Leo Polak.

“Wat een goede expressie en beleving. Jullie gaan helemaal op in je karakter en stralen enorm veel plezier uit. Kom nog eens terug, het zou leuk zijn om het weer te zien!”

Meneer Plasman, bewoner WZC De Bannenhof

“Het vroegere wassen op maandag in de tobbe, op een geweldige danswijze werd aangegeven wat een zware klus dat voor onze bewoners geweest moet zijn. Grote lakens wassen en wringen op de hand. De bewoners moesten helpen schrobben op het wasbord en met het opvouwen van de grootste wasstukken en voor velen kwamen de herinneringen weer naar boven. Heel leuk was het dansgedeelte van het schoonzwemmen achter de waslijn. Wat een professioneel geheel. Iedereen genoot zichtbaar.”

Yvonne Staubach, Verzorgingshuis Oversingel

Choreografie: Judith Burm en Daniëlle Noordermeer

Geschikt voor: middenbouw, bovenbouw en senioren

Met muziek van: Aphex Twin, Penguin café orchestra, Strauss

Duur: 25 minuten