Dans, dans ²

Uniek dansproject voor jong en oud in de buurt

 

 

Je bent nooit te oud om te dansen.

Het is voor iedereen, of je nu 9 of 99 bent.

Het maakt niet uit als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt; zelfs alleen een arm optillen kan dans zijn.

In ieder mens schuilt een danser!

Geef je op voor 7x dansen op dinsdagen van 14.00-15.30, locatie: Nieuw Delftweide te Haarlem. Vanaf 4 oktober tot en met 15 november 2022. Let op: 27 september geven we eerst nog een proefles. Geef je op bij Daniëlle Noordermeer (0612549023) of mail danielle@danstheatervos.nl

Hart, Kennemerhart , Sint Jacob en Danstheater VOS, nodigen buurtbewoners, vitale ouderen, ouderen met een vorm van kwetsbaarheid (zowel zelfstandig wonend als woonachtig in woonzorgcentra), uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Onder begeleiding van een choreograaf en twee professionele dansers, werken de deelnemers in 7 repetities toe naar een (moderne) danspresentatie vol humor, spel, muziek, contact en het samenbrengen van verschillende mensen en generaties.

De combinatie van ouderen met professionele dansers en buurtbewoners in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project worden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet; ze komen in contact met andere ouderen, buurtbewoners en (jonge) dansers, waarbij het specifiek gaat om het samen zijn, (fysiek) contact maken en ontmoetingen door middel van moderne dans; samen ontspannen en plezier hebben.

De repetities vinden vanaf 4 oktober, elke dinsdag plaats tussen 14.00 en 15.30 uur bij Sint Jacob, locatie Nieuw Delftweide op de Gorterstraat 1 in Haarlem. Op 15 november is om 15.00 de eindpresentatie in Nieuw Delftweide waarbij bewoners van het woonzorgcentrum, vrienden, familie, buurtbewoners en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. De choreografie voor de eindpresentatie ontstaat tijdens de repetities ter plekke. De choreograaf geeft input, waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Het is een creatief proces waarbij iedereen betrokken is.

Iedereen is welkom om zich aan te melden voor dit project; jong & oud, met of zonder rollator. Danservaring is niet nodig om mee te doen, enkel enthousiasme.

Meedoen? Geef je op via mail: danielle@danstheatervos.nl of bel Daniëlle op 06-12549023

Voor de twijfelaars die nog niet zeker weten of dit iets voor ze is: er is een gratis proefles op dinsdag 27 september van 14.00-15.30 in Nieuw Delftweide.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het VSBfonds, het Lang Leve Kunst Fonds, de gemeente Haarlem, de Bavo stichting en Stichting Univé Noord Holland Ledenfonds.

 

  • Er is plaats voor minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers
  • Je kunt je alleen opgeven, maar je kan natuurlijk ook samen komen met een partner, maatje, buurman/buurvrouw, mantelzorger, kleinkind
  • Danservaring is niet nodig, je moet wel (redelijk) kunnen bewegen; al is een rollator of rolstoel geen belemmering. Enthousiasme en zin om te dansen is wel van belang!
  • Tijdens de repetities zullen er professionele dansers van Danstheater VOS mee repeteren. Deze dansers hebben naast de choreograaf een belangrijk aandeel in de repetities.
  • Ook zal er tijdens elke repetitie een zorgprofessional aanwezig zijn van Kennemerhart en Sint Jacob. Er is geen zorgindicatie nodig om deel te nemen aan het traject.
  • Eigen bijdrage van totaal €28, inclusief thee/koffie en iets lekkers, en de professionele begeleiding van een choreograaf en dansers van Danstheater VOS.
  • Zijn de kosten een belemmering om deel te nemen? Neem dan contact met ons op en dan kijken wij mee wat de mogelijkheden zijn.
  • Wat heb je nodig? Makkelijk zittende kleding, binnenschoenen met zachte zolen (geen zwart).
  • Voor het gehele traject volgen we de geldende richtlijnen van het RIVM.

Choreografie: Lenna Schouten Dansers: Susan Hoogbergen en Maaike van de Westeringh

Geschikt voor: jong en oud

locatie: Nieuw Delftweide, Gorterstraat 1, Haarlem

Tijd: 14.00-15.30 Data: 4, 11, 18, 25 oktober, 1, 8, 15 November