Algehele leiding Danstheater VOS

Maakt sinds de oprichting deel uit van Danstheater VOS als danseres, docent en choreograaf,

Danielle danst al sinds haar vijfde jaar. Na haar opleiding Docent Theaterdans (HKA/ARTEZ Arnhem) wilde ze zich graag verder ontwikkelen. In Australië behaalde ze haar Postgraduate Diploma in Choreography. In Melbourne danste ze eveneens in verschillende dansstukken en ontwikkelde ze een voorliefde voor werken met stoelen en banken in het toneelbeeld.
Naast dansen en choreograferen bij Danstheater VOS werkt Danielle als docent en choreograaf, bij Artiance en bij diverse dansproducties.
Ze heeft 8 jaar gewerkt als docent en coördinator bij de MBO Dansopleiding in Ede, heeft meegewerkt aan de Dansproductie ‘Naakt’ voor het internationale Jongdansfestival in Alkmaar o.l.v. Wies Bloemen. Bij het FAC festival te Alkmaar, heeft ze de choreografie verzorgd van de voorstelling Romeo en Julia’ onder regie van Moos D’Herripon. Daarnaast heeft ze meerdere dansfilms gemaakt (Lone, Loosing, Lost; Ver Gereisd; Spelenderzand)

Voor de eerste productie van VOS heeft Daniëlle Ontmoetingen’ gemaakt. En voor Stroop met gort maakte ze Dat Was Dat i.s.m Judith Burm. Voor Koppige Metamorfose heeft Daniëlle Liefde, Werk en Typepapier’ gechoreografeerd. Alsmede het stuk Feest der Herinneringen i.s.m. Sanne Fokkens.

Na bijna 9 jaar in verschillende functies voor VOS te hebben gewerkt in de organisatie heeft Danielle sinds september 2016 de algehele leiding van VOS op zich genomen.

Dans is voor haar mensen raken, ontroeren, actie-reactie en interactie, dingen begrijpelijk en grijpbaar maken. Soms net dat stapje verder gaan en de barrières van mensen opzoeken: kijken tot hoe ver je als choreograaf en danser kunt gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *